ARTIDIA Artificial Diamond

Gyakran Ismételt Kérdések

Általános információk

1/1. Milyen termékekkel foglalkozik az ARTIDIA?

Az Artidia elsődlegesen mesterséges gyémánttal foglalt  ékszerek (gyűrűk, medálok fülbevalók gyártásával foglalkozik.

 

1/2. Mi az a fémjel és mi az a cégjel?

Az ékszerbe beütött hivatalos fémjel az ékszer készítési helyére és a karátszámra utal. Emellett helyezkedik el a fémjelhez hasonló mesterjel, vagyis a cégjel, amely a gyártó védjegye. Általában egy monogram vagy egyszerű ábra. Csak e két jel együttes jelenléte biztosít teljes garanciát az áru minőségére. A magyar fémjel beütését 1867 óta törvény rendeli el. Ez a vevőnek garancia arra, hogy valóban azt vásárol, amit szeretne. A fémjel beütését a Nemesfém Hitelesítő Intézet végzi.

 

1/3. Tört aranyat beszámítanak?

Amennyiben elhozod régi, nem használt arany ékszeredet, cégünk lehetőséget nyújt arra, hogy azt beszámítsa a tőlünk vásárolt ékszerbe. Mindig az aktuális törtarany árfolyamot vesszük figyelembe, ami napi szinten változhat. Lemérjük a súlyát az általad behozott aranynak, és az aktuális világpiaci árfolyamnak megfelelően számolunk. Például ha a törtarany aktuális felvásárlási árfolyama: 5000 Ft, és az általad behozott arany súlya: 10 gramm, akkor ebben az esetben: 10*5000 Ft = 50 000 Ft-ot fizetünk Neked.

Ezt az összeget levonjunk a nálunk vásárolt ékszer végösszegéből, vagy ha kevesebbért vásároltál, akkor eldöntheted, hogy csak annyi aranyat hagysz nálunk, amennyi szükséges a megvásárolt ékszer értékéhez, vagy ha szeretnéd, a fennmaradó mennyiséget is felvásároljuk.

 

1/4. El tudják készíteni az ékszert hozott aranyból?

Amennyiben régi, vagy nem használt arany ékszeredet elhozod hozzánk, törtaranyként beszámítjuk a tőlünk vásárolt ékszerbe. Az azonban gyártástechnológiai okokból kifolyólag sajnos nem megoldható, hogy az újonnan elkészített ékszer kizárólag az általad hozott, régi arany ékszerből készüljön majd el.

 

1/5. Kinek és hogyan jár kedvezmény az ARTIDIA-nál?

A kedvezményrendszer fejlesztés alatt van. Kérjük, érdeklődjön ügyfélszolgálatunknál!

 

1/6. A Facebook oldalon milyen ügyben érdeklődhetek?

Facebook oldalunkon nem áll módunkban rendeléssel és időpontfoglalással kapcsolatos kérdésekre választ adni, ehhez, kérjük, keresd fel ügyfélszolgálatunk bármelyik elérhetőségét telefonon vagy e-mailben. Ugyanakkor szívesen fogadjuk Facebook oldalunkon az egyéb jellegű kérdéseket, meglátásokat, véleményeket, történeteket és képeket a lánykérésről vagy egyéb fontos pillanatokról a szintetikus gyémánt ékszerrel!

 

Eljegyzési gyűrű

2/1. Az eljegyzési gyűrűk paraméterei módosíthatóak?

Az eljegyzési gyűrűknél van lehetőség módosítani az arany színén, illetve a kő fajtáján és esetenként a kő méretén is. Kérjük, az esetleges egyedi igényeiddel kapcsolatban vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal telefonon vagy e-mailben!

 

2/2. Eljegyzési gyűrű esetében a kő mérete módosítható?

Eljegyzési gyűrűinknél az ékszerbe foglalt kő mérete a legtöbb esetben kisebbre vagy nagyobbra módosítható annak függvényében, hogy az adott modell foglalatának kialakítása megengedi-e egy nagyobb vagy egy kisebb kő foglalását. Kérjük, amennyiben kisebb vagy nagyobb kővel szeretnéd elkészíttetni a kinézett modellt, mindenképpen érdeklőd a lehetőségekről ügyfélszolgálatunkon telefonon vagy e-mailben!

 

2/3. Lehet korrigálni az eljegyzési gyűrű méretét, ha kiderül a lánykérés után, hogy túl nagy/kicsi?

A nálunk vásárolt eljegyzési gyűrűkön amenniyben kollágáink határozták meg a gyűrűméretet 6 hónapon belül díjmentesen végezzük el a méretkorrekciót az ARTIDIA Tökéletes Méret Garancián belül, más esetben pedig  VIP ötvös garanciánk jegyében kedvezőbben korrigáljuk a méretet. Amennyiben túl nagy méret különbség van a vásárolt gyűrű és az ujjméret között, amelynek a korrekcióját az ékszer “nem bírná el”, abban az esetben újra gyártjuk azt.

 

2/4. Melyik kézen viseljük az eljegyzési gyűrűt?

Az eljegyzési gyűrűt hagyományosan a bal kéz gyűrűsujjára húzzuk. Régen úgy tartották, hogy ebből az ujjunkból egy ér tart a szívhez, amit a”Szerelem Vénájának” neveztek.

 

2/5. Hova kerül az eljegyzési gyűrű a házasságkötés után?

Ha kővel díszített eljegyzési gyűrűvel történt a lánykérés, ez esetben azt az esküvőig a bal kéz gyűrűsujján hordják. A vőlegény ujjára csak a szertartás során kerül fel az ékszer, amikor is a pár karikagyűrűt húz egymás jobb kezének gyűrűs ujjára. Ezt követően a menyasszony dönti el, továbbra is hordani szeretné-e az eljegyzési gyűrűjét. Ha igen, szintén a jobb kézen, mégpedig a középső ujjon viselik hagyományosan, vagy pedig továbbra is a bal kéz gyűrűs ujján, azonban ma már nincsen kőbe vésett szabály erre vonatkozóan.

 

2/6. Mit tehetek, ha szeretnék a páromnak eljegyzési gyűrűt készíttetni, de nem tudom az ujjméretét?

A legszerencsésebb az, ha a vőlegény jelölt el tudja hozni párja egy gyűrűjét bemutatótermünkbe, aminek a segítségével kollégáink meghatározzák a hölgy ujjméretét. Az is megoldás lehet, hogy ha a konzultáció előtt az úriember otthon leméri egy vonalzó vagy egy tolómérő segítségével a gyűrű átmérőjét. Ha a hölgynek nincsen egy gyűrűje sem, kollégáink néhány, a hölgy testalkatára, súlyára vonatkozó kérdéssel közel pontosan megsaccolják a lehetséges ujjméretet. Segítségképpen megtalálható weboldalunkon az igényelhető gyűrűméret megszerzésével foglalkozó tudásanyagunk, valamint kérésre egy speciális, ingyenes ujjmérő eszközt (Multisizer) is postázunk. Ekkor mindössze a postai,csomagolási díjat kell kifizetned, amelynek összege 2 000 Ft. Továbbá az eljegyzési gyűrűk esetén biztosított ingyenes méretkorrekció is segít, hogy végül a tökéletes méretű gyűrű kerüljön a hölgy ujjára.

 

2/7. Mennyit szokás vagy illik költeni az eljegyzési gyűrűre, ha átlagos anyagi helyzetben vagyok?

Fontos tudni, hogy a köztudatban elterjedt nézet, miszerint egy vőlegény-jelöltnek 3 havi fizetését illik elköltenie az eljegyzési gyűrűre, leginkább az angol-szász területekről terjedt el, ám Magyarországon egyáltalán nem él ez az “elvárás”. Az eljegyzési gyűrű mindenek előtt eszmei értékkel bír, így anyagi helyzetünknek megfelelően választhatunk már néhány tízezer forintért, vagy akár ennek a többszöröséért is egy nagyon szép modellt, amellyel megörvendeztethetjük kedvesünket.

 

Ujj- és gyűrűméret

3/1. Hogyan tudom megszerezni a párom ujjméretét?

A legszerencsésebb az, ha a vőlegény jelölt el tudja hozni párja egy gyűrűjét bemutatótermünkbe, aminek a segítségével kollégáink meghatározzák a hölgy ujjméretét. Az is megoldás lehet, hogy ha a konzultáció előtt az úriember otthon leméri egy vonalzó vagy egy tolómérő segítségével a gyűrű átmérőjét. Ha a hölgynek nincsen egy gyűrűje sem, kollégáink néhány, a hölgy testalkatára, súlyára vonatkozó kérdéssel közel pontosan megsaccolják a lehetséges ujjméretet. Segítségképpen megtalálható weboldalunkon az igényelhető gyűrűméret megszerzésével foglalkozó tudásanyagunk, valamint kérésre egy speciális, ingyenes ujjmérő eszközt (Multisizer) is postázunk. Ekkor mindössze a postai,csomagolási díjat kell kifizetned, amelynek összege 2 000 Ft. Továbbá az eljegyzési gyűrűk esetén biztosított ingyenes méretkorrekció is segít, hogy végül a tökéletes méretű gyűrű kerüljön a hölgy ujjára.

 

3/2. Mi van akkor, ha nem lesz jó a gyűrűméret eljegyzési gyűrűnél?

A nálunk vásárolt eljegyzési gyűrűkön amennyiben kollégáink határozták meg a gyűrűméretet 6 hónapon belül díjmentesen végezzük el a méretkorrekciót az ARTIDIA Tökéletes Méret Garancián belül, más esetben pedig  VIP ötvös garanciánk jegyében kedvezőbben korrigáljuk a méretet. Amennyiben túl nagy méret különbség van a vásárolt gyűrű és az ujjméret között, amelynek a korrekcióját az ékszer “nem bírná el”, abban az esetben újra gyártjuk azt.

 

Mesterséges gyémánt

4/1. Mi az a mesterséges gyémánt?

A mesterséges gyémántokat számos névvel illetik: laborban növesztett, laborban előállított, laborban készített, kinyert és szintetikus gyémántok. Az elnevezések mindegyike arra utal, hogy ezeket laboratóriumban, mesterséges körülmények között állítják elő szemben a természetes gyémántokkal. Felépítését tekintve ugyanazzal a kristályszerkezettel rendelkezik, mint a természetes fajták, valamint fizikai, optikai és kémiai jellemzői is megegyeznek vele.

 

4/2. Hogyan lehet megállapítani, hogy egy gyémánt természetes vagy mesterséges?

Mivel a mesterséges gyémántok szabad szemmel pontosan olyan tökéletesek, mint  természetes társaik, így megkülönböztetésük kizárólag szakember által, egy speciális bevizsgáló géppel lehetséges, amelyet alkalmazunk műhelyeinkben is.

 

4/3. Hogyan készülnek a mesterséges gyémántok?

A meseterséges gyémántokat előállító laboratóriumokban olyan különleges technológiákat alkalmaznak, amelyekkel képesek szimulálni a gyémántok természetes formálódását elősegítő, földkéreg alatti feltételeket. Azonban ezek a folyamatok sokkal rövidebb idő alatt mennek végbe, mintha természetes úton formálódnak a gyémánt.

 

4/4. Miért éri meg mesterséges gyémántot venni?

A mesterséges gyémántok ugyanazzal a kristályszerkezettel rendelkeznek, akárcsak  a természetesek, így fizikai, kémiai és optikai jellemzőik megegyeznek a földkéreg által nevelt drágakövekkel. A laborban előállított gyémántok tehát megjelenésüket tekintve kiválóak, akárcsak természetes társaik, azonban a bányászat okozta kedvezőtlen hatások elkerülhetők általuk, így fenntarthatóbbnak tartják őket. Továbbá ár tekintetében is jelentősen kedvezőbb, így adott esetben akár kétszer akkora mesterséges gyémántot vásárolhat ugyanannyi pénzből.

 

4/5. Elhomályosodhatnak a mesterséges gyémántok?

Mivel ugyanazokkal a fizikai, kémiai és optikai tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a bányászott fajták, a mesterséges gyémántok ugyanolyan tartósak, akárcsak a természetesek és idővel sem válnak homályossá.

 

4/6. A mesterséges gyémánt lehet “tökéletes”?

A természetes gyémántokhoz hasonlóan a laborban előállított

gyémántok

is különbözőek szín, tisztaság, csiszolás és karát szempontjából. Apróbb belső zárványokat és külső hibákat ugyanúgy felfedezhetünk bennük, mint egy igazi gyémántban, így azok is eltérő besorolást kapnak a független drágakővizsgáló laborok által, akárcsak a természetes gyémántok.

 

4/7. Mit jelent az, hogy brill és briliáns?

A briliáns csiszolás rövidített formája a brill, de ez csak a csiszolás neve, önmagában nem a gyémántot jelenti. Szinte bármilyen követ lehet briliáns formára csiszolni, így a mesterséges gyémántokat is. Az általunk eladásra kínált kövek korrekt megnevezése: briliáns csiszolású szintetikus gyémánt.

 

Mesterséges gyémánt és egyéb drágakövek, cirkóniák

5/1. Milyen kő típusokat lehet választani az Artidianál?

Az Artidia termékpalettáján elsődlegesen kerek csiszolású mesterséges gyémántokkal találkozhatsz, azonban kivételes igények esetén módunkban áll beszerezni egyéb formájú szintetikus gyémántokat is, valamint a jövőben mesterséges drágakövekkel szeretnénk bővíteni kínálatunkat.

 

5/2. Mi a különbség a mesterséges és a természetes gyémánt között?

A mesterséges gyémánt lényegében ugyanazzal a kristályszerkezettel rendelkezik, mint a természetes fajták, valamint fizikai, optikai és kémiai jellemzői is megegyeznek. Ezért nagyon nehéz -szabad szemmel lehetetlen- megkülönböztetni a természetes gyémántoktól, hiszen az előállítás során kiváló minőségű drágakövek jönnek létre. Továbbá megjelenésén túl kedvezőbb ára és fenntartható mivolta teszi tökéletes választássá a mesterséges gyémántot.

 

5/3. Mi a különbség a mesterséges gyémánt és a cirkónia között?

A mesterséges gyémántok fizikai, kémiai és optikai jellemzői is megegyeznek a természetesekével, ugyanis ezek is kristályszerkezetből épülnek fel. Ezzel szemben a cirkóniák mindössze külsőre hasonlítanak a gyémántra, azonban mivel nem igazi szénkristályok, így fizikai, kémiai és optikai tulajdonságaik is eltérőek, így fényük sem olyan szikrázó mint a mesterséges vagy a természetes gyémántoké, valamint időtállóságuk sem közelíti meg a gyémántokét.

 

5/4. Hogyan kerülnek a szintetikus gyémántok az ékszerbe?

Az Artidia műhelyében ún. drágakő foglalással kerülnek a kövek az ékszerbe. Ez azt jelenti, hogy nagy tapasztalattal rendelkező szakembereink mikroszkóp és speciális eszközök segítségével, gondosan, egyesével alakítják ki a kövek foglalatát, és nagy körültekintéssel helyezik bele a minőségi köveket, majd ezután stabilan rögzítik azokat, hogy még véletlenül se essenek ki. Az általunk gyártott termékekbe tehát nem ragasztva vannak a kövek, mint ahogy azt sok divatékszer esetén láthatjuk, illetve nem viaszba foglalaljuk őket – ezek a technikák nem adnak akkora stabilitást a köveknek, mint amikor azok utólag kézzel vannak befoglalva a fémbe.

 

5/6. Nem fog kiesni a kő az ékszerből? Mi van, ha mégis?

A professzionális kőfoglalási technikának köszönhetően, amelyet az ékszereink kövezésekor alkalmazunk, a válaszunk az, hogy a kövek nem esnek ki. A kövekre és azok foglalatára rendeltetésszerű használat mellett 10 év oáő garanciát adunk, ugyanis ha a foglalat tökéletesen van kialakítva, és a kő szakszerűen van stabilizálva, akkor nem szabad, hogy kiessen. A garancia nem vonatkozik azonban arra az esetre, ha a terméket külső behatás éri, mint például.: ütés, nagy nyomás stb.

 

Anyagok (arany, egyéb fémek, törtarany)

6/1. Milyen anyagokból lehet az ARTIDIA-nál rendelni?

Az ARTIDIA-nál az ékszereket 14 illetve 18 karátos aranyból készítjük el. 

 

6/2. Mi az a 14 és 18K ? Mi a különbség köztük?

Fontos tudni, hogy színaranyból nem készítenek ékszert, mert az túlságosan lágy ahhoz, hogy tartósan viselhető legyen. A “tiszta arany” 24 karátos. Ezért, hogy keményebbé és egyben ellenállóbbá is tegyék, a szín aranyhoz meghatározott százalékban más nemesfémet (pl.: palládium, réz, ezüst) adnak, aminek köszönhetően keményebbé, kopásállóbbá, ezáltal hordhatóbbá válik a belőle készült ékszer. Ennek aránya határozza meg azt, hogy hány karátos az arany:

 • 916 ezred rész = 91,6 % szín arany tartalom = 22 karát
 • 750 ezred rész = 75,0 % szín arany tartalom= 18 karát
 • 585 ezred rész = 58,5 % szín arany tartalom= 14 karát
 • 375 ezred rész = 37,5 % szín arany tartalom= 9 karát

 

6/3. Hány karátos aranyból készíttessük ékszereinket?

ARTIDIA ékszereinket leginkább 14 vagy 18 karátos aranyból készítjük el, mi a 14 karátos aranyat javasoljuk alapanyagnak, hiszen ellenállóbb, mint a 18 karátos.

 

6/4. Mi a különbség a sárga-, a fehér- és a vörös arany között? Melyik típusú arany drágább?

Tévhit, hogy az ékszer színe befolyásolja a karát számot vagy az árat, hiszen a színarany tartalom ugyanannyi lehet például a sárga aranyban, mint a fehérben, csupán annyi a különbség, hogy mások az ötvöző anyagok. Alapvetően háromféle arany ötvözetet használnak leggyakrabban az ékszerkészítésben: fehér aranyat, vörös/rozé aranyat és sárga aranyat. A fehér arany színét az ezüst vagy a nikkel adja, míg a rozé arany rózsaszín ragyogásáról a vörösréz gondoskodik.

 

6/5. Mi az a platina?

A platina egy fémes elem, az átmeneti fémek közé tartozik. A platina az aranynál 30-szor ritkábban fordul elő a Földön, így ára is jóval magasabb az aranyénál. A platina a „nemesfémek királya”, egy ilyen anyagú ékszer fehér színe és csillogása szembetűnő. A platinából készült ékszer értékét a magas nyersanyagár, a nagy fajsúly és a speciális feldolgozhatósága határozza meg.Platina ékszert bárki viselhet, ugyanis a platina nem allergizál.Bizonyos termékeket akár platinából is elkészítünk. A részletekért vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

 

6/6. Miben különböznek a nemesacél ékszerek az aranytól?

A nemesacél az acél egy speciális fajtája, amely más elemek ( króm, mangán, nikkel stb.) hozzáadása folytán olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek a közönséges acélt valamilyen szempontból (szilárdság, keménység, tűzállóság, elektromos, mágneses sajátságok stb.) előnyösen felülmúlják. Legfontosabb nemesacélok a nikkel-, króm-, mangán-, wolfram-, vanadin-, szilícium-, kobalt-, alumínium acélok. A nemesacéloknak egy még kifinomultabb fajtája az úgynevezett sebészeti vagy orvosi rozsdamentes acél, amelyet implantátumként is használnak a sebészet területén. Antiallergén tulajdonsága miatt más, fémékszerekre érzékeny személy is viselheti.

 

Időpontfoglalás és személyes konzultáció, bemutatóterem

7/1. Miért kell időpontot foglalnom?

Ügyfeleink személyesen is megtekinthetik és felpróbálhatják kivételes laboratóriumban növesztett gyémántokkal foglalt kollekciónkat budapesti Bemutatótermünkben.

Címünk: Budapest 1089 (8. kerület) Gaál Mózes utca 5-7 1. emelet 106. Épület neve: „5-7 Ház” Irodaház.

Kérjük, foglalj időpontot ügyfélszolgálatunkon, mielőtt ellátogatnál hozzánk!

 

7/2. Kell időpontot foglalni, ha méretkorrekcióra viszem be a gyűrűt?

Igen, kérjük abban az esetben is foglalj időpontot ügyfélszolgálatunkon a +36 70 686 9000-es telefonszámon, ha méretkorrekcióra hozod vissza az ékszert.

 

7/3. Kell időpontot foglalni, ha felújításra vagy tisztításra viszem vissza a gyűrűt?

Igen, kérjük abban az esetben is foglalj időpontot ügyfélszolgálatunkon a +36 70 686 9000-es telefonszámon, éves felújításra hozod vissza az ékszert.

 

7/4. A méretkorrekció, az utólagos gravírozás és az éves karbantartás elvégzése miért két hetet vesz igénybe?

Óriási érdeklődés övezi a mesterséges gyémánt ékszereket, így folyamatos leterheltségünkből adódóan csak 2 hétre tudjuk vállalni az utólagos korrekciókat, karbantartásokat vagy gravírozásokat.

Ne feledd! A gravírozás előfeltétele, hogy a modell lehetőséget biztosítson neki,  így érdemes előzetesen érdeklődnöd, hogy amit kinéztél, az gravírozható-e. 

7/5. Mennyi időt foglalkoznak velem egy konzultáción?

Az időpontokat általában 1 óra hosszára adjuk, ám ha egy picit tanácstalanabbnak érzed magad, nyugodtan jelezd kollégánk felé, és természetesen lehetőség van 1,5 vagy 2 órás időtartamot is foglalni. Ezen felül természetesen amennyiben szükséges -mert elsőre nem tudtál dönteni- egy következő alkalommal is szívesen fogadnak kollégáink.

 

7/6. Állatbarát a bemutatótermük?

Bemutatótermünk teljes mértékben állatbarát, így házikedvencének keretében is érkezhet hozzánk.

 

Gyártás, készlet, határidők, fizetés, szállítás

8/1. Hol tudom megtekinteni élőben az ékszereket, amit a weboldalon látok?

Ügyfeleink személyesen is megtekinthetik és felpróbálhatják közel kivételes laboratóriumban növesztett gyémántokkal foglalt kollekciónkat budapesti bemutatótermünkben.

Címünk: Budapest 1089 (8. kerület) Gaál Mózes utca 5-7, I. emelet 106.

Kérjük, foglalj időpontot ügyfélszolgálatunkon, mielőtt ellátogatnál hozzánk!

 

8/2. Milyen gyűrűket tudok készletről vásárolni?

A legújabb és leginkább kedvelt ékszer (medálok, fülbevalók, gyűrűk) modellekből tartunk ún. elő gyártmányokat, fehér, sárga, vörös aranyból és ezüstből egyaránt. Így az anyag színét, a kő fajtáját és minőségét kell csak kiválasztanod, amelyet az ékszerbe foglalunk. A méretre igazítást követően pedig az államilag elismert fémjelet bele üttetjük a kiválasztott gyűrűbe a NEHITI (Nemesfém Hitelesítő Intézet) által. Ezek okán 48 óra elteltével tudod átvenni a készletes gyűrűinket, ékszereinket.

 

8/3. A weboldalon feltüntetett árak pontosak?

Az elkészített gyűrűk súlya, a weboldalon kiszámoltakhoz képest minimális mértékben eltérhet, az ékszerek gyártástechnológiájából kifolyólag, így az ár is változhat +/- 5%-ban. A súly, a gyűrűk méretétől, a felületének kezelésétől (matt hatású, fényes hatású), illetve a kövek számától függően is változhat, de ettől függetlenül az esetek 98%-ában a weboldal súlykalkulátora pontosan számol. Emellett cégünk törekszik arra, hogy ha esetleg mégis eltérés lépne fel a legyártott termék súlya és a kiszámolt súly között, akkor az ne többletköltséggel, hanem inkább kedvezőbb végösszeggel járjon az Ön számára.

 

8/4. Előleget kell fizetnem?

Igen, ügyfeleinktől az ékszer teljes árának 50%-át kérjük el előleg formájában.

 

8/5. Milyen módon fizethetek?

Az elkészült ékszerért lehetőséged van készpénzzel vagy utalással is fizetni.

 

8/6. Hogyan vehetem át az elkészült ékszert?

Az ékszerek személyes átvétele Budapesten illetve Szegeden történik, valamint lehetőség van kiszállításra a GLS futárszolgálat által. Kiszállítás esetén csomagjaink biztosítva vannak, és 100% hogy időben érkeznek meg, illetve a kiszállítás rugalmasan telefonos egyeztetéssel történik. A házhozszállítás minden bruttó 50.000 Ft-ot meghaladó rendelés esetén ingyenes.

 

8/7. Mennyi idő alatt készül el az ékszer?

14 karátos ékszer esetén a gyártási idő 3, legfeljebb 4 hét.

18 karátos ékszer esetén a gyártási idő 4, legfeljebb 5 hét.

Egyedi ékszer esetén a gyártási idő 6-10 hét attól függően, hogy mennyire bonyolult a modell elkészítése.

Készleten lévő ékszerek (előgyártmányok) 48 órán belül átvehetőek.

 

Garanciák és szolgáltatások

9/1. Jár az ékszerhez Certificate?

Az ékszereink mellé adunk egy ARTIDIA Certificate-et, amely igazolja és tartalmazza a termék paramétereit, úgy mint: anyag fajta és minőség, fémjel és cégjel, kövek típusa, formája, mérete, darabszáma, színe, valamint a 0,3 ct feletti, IGI által bevizsgált kövekhez Nemzetközi Certificate-et is adunk.

 

9/2. Jár a mesterséges gyémánthoz Certificate?

A mesterséges gyémánt ékszereket ARTIDIA certifikációval látjuk el valamint a 0,3 karát feletti szintetikus gyémántokhoz akár nemzetközi certificate is jár, mint például az IGI (International Gemological Institute) független gyémántminősítő laboratórium.

 

9/3. Mit kapok a csomagban az ékszer mellé?

Magyarországon egyedülálló ARTIDIA Garanciacsomag

Elegáns díszdoboz

Továbbá: Hivatalos Certifikáció az ékszerhez valamint bizonyos mesterséges gyémánt(ok) esetén külön Nemzetközi Certifikáció a szintetikus gyémánt mellé

A csomag tartalma a rendelés függvényében változhat!

 

9/4. Milyen garanciák járnak az ékszerhez?

 • Garancia a tökéletes méret érdekében
 • 10 év Garancia a Kövekre és Foglalatokra
 • Örök élet Garancia az Anyaghibára
 • Tisztítás és felülvizsgálat Garancia
 • 3 Alkalmas Felújítási Garancia
 • 3D Látványterv Garancia
 • Csere Garancia
 • 100% Elégedettségi Garancia
 • Pénzvisszafizetési Garancia
 • VIP Ötvös Garancia
 • Igen Garancia
 • Álomgyűrű Garancia

 

9/5. Lehet gravírozni az ékszerbe?

Bizonyos modellek esetén lézergravírozásra van lehetőség, de ezzel kapcsolatban érdeklődj ügyfélszolgálatunknál!

 

Egyedi tervezés

10/1. Mennyi idő alatt készül el egy egyedi ékszer?

Egyedi, 3D tervezésű ékszer esetén a gyártási idő 4-8 hét attól függően, hogy mennyire bonyolult a modell elkészítése.

 

10/2. Egyedi tervezésre van lehetőség? Rajzot vagy látványtervet lehet látni előtte?

Cégünk lehetőséget nyújt arra, hogy ha egyedi elképzeléseid vannak, vagy olyan ékszert szeretnél, ami teljesen egyedi, akkor az elképzelésed szerint megtervezzük azt. Az egyik lehetőség, hogy a igényeid szerint megrajzoljuk a gyűrűt, majd utána részletesen megtervezzük, a másik, hogy ha esetleg az interneten böngészve rátalálsz egy ékszerre, vagy esetleg több ékszerből részleteket kiragadva képzeled el az egyedi ékszert, a képeket összegyűjtve a közös tervezés után szintén elkészíthetjük a kivételes ékszert.

A weboldalunkon található ékszerek minimálisan módosíthatóak  a kialakítást és a kő méreteit tekintve, de bizonyos esetekben már nem az adott modellt alakítjuk át hanem egy teljesen új ékszert építünk Neked.

Teljesen egyedi elképzelések esetén, amennyiben bizonytalan a végeredményben, egy ún. Demo gyűrűt készítünk először, hogy megnézhesd mire számíthatsz.

 

Karbantartás, ápolás

11/1. Mire érdemes figyelni az ékszerek mindennapos viselésekor?

Alapvetően a kén tartalmú szerek (pl. gyógyvíz, különböző samponok, kozmetikai szerek) azok, amik árthatnak az arany ékszereknek. A klór például ráadásul nemcsak az ékszer felületét, de a bele foglalt drágaköveket is mattítja. Ami pedig a fizikai behatásokat illeti, a fém és fém találkozását – pl. amikor a gyűrűnk egy kilinccsel találkozik – igyekezzünk elkerülni a mindennapokban. Akkor sem kell azonban megijedni, ha minden óvatosságunk ellenére apróbb karcok, sérülések keletkeztek az ékszeren, hiszen Felújítási garanciáinkon belül műhelyünkben háromszor  díjmentesen újszerűvé varázsoljuk, hogy újra ragyoghassanak kedvec ékszereid. 

 

11/2. Hogyan tarthatom tisztán az ékszereimet házilag?

Otthoni körülmények között is feltétlenül speciális, arany ékszerekhez való ékszertisztító folyadékot, illetve kendőt használjunk. Legalább évente egyszer azonban érdemes szakemberekre bízni a tisztítást – illetve a felújítást -, amikor is egy ún. ultrahangos mosóval távolítjuk el a szennyeződéseket.