IGI certificate

Minden, amit a mesterséges gyémántok nemzetközi IGI tanúsítványáról tudnod kell

A Nemzetközi Gemológiai Intézetet (IGI) 1975-ben alapították, mára pedig székhelyei az egész világon jelen vannak. Az intézet független laboratóriumként működik, ahol színes drágaköveket, ékszereket, valamint laborokban előállított gyémántokat tanulmányoznak, hogy meghatározzák eredetiségüket.

 

 

A tökéletes gyémánt keresésekor, a legtöbb embert csak a külső érdekli, a szépség azonban nem minden. Sok ékszervásárló sajnos nem tudja, mennyi munkával és vizsgálattal jár azoknak a gyémántoknak a szelektálása, melyek közül ők aztán kedvükre válogathatnak. A gemológus szakértők az ún. IGI (International Gemological Insititute, vagyis Nemzetközi Gemológiai Intézet) tanúsítványrendszert használják arra, hogy pontosan beminősítsék és kategorizálják a piacképes gyémántokat.

 

Világelső az akkreditáció terén

Az IGI a világ első gemológiai laboratóriuma, amely ISO akkreditációval rendelkezik mind a természetes, mind a laboratóriumban növesztett gyémántok osztályozásában. A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet 17025 számú laboratóriumi alkalmassági tanúsítványa a vizsgálólaboratóriumok legfontosabb szabványa a világon.

 

Élen a fenntarthatóságban

Az IGI a világ első gemológiai laboratóriuma, amely elkötelezte magát a szén-dioxid kibocsátás csökkentése mellett, csatlakozva a Responsible Jewelry Council, a International Precious Metals Institute és a Initiative for Responsible Mining Assurance szervezeteihez, és az SCS Global Services-el együttműködve a laboratóriumi munka környezeti hatásainak mérséklése érdekében.

 

 

Egyedülálló a mesterséges gyémánt osztályozásában

Az IGI 2005-ben úttörő szerepet vállalt a laboratóriumban növesztett gyémántok teljes osztályozásában, ezzel megvetve lábát hitelességével a hatalmas ütemben növekvő ékszeriparban Ma az IGI több tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik, mint bármely más szervezet, amiért még nagyobb bizalmat szavaznak neki a gyártók, a kiskereskedők és a fogyasztók is.

Az IGI évente több millió jelentést ad ki, így az egyik legmegbízhatóbb név az ékszerek osztályozásában Észak-Amerikától, Európán át egészen Ázsiáig.

 

Egyéni megoldások első kézből

Az IGI társszervezete a modern lézeres feliratozási eljárás élén jár, elsőként adtak ki ékszerazonosító jelentéseit, először szólaltak fel a gyémántok védelmében, egyedülálló módon határoztak meg átfogó osztályozási kritériumokat, és kínáltak értékelési szolgáltatásokat neves ékszermárkákkal együttműködve. Ma az IGI vezető szerepet tölt be a fenntarthatóság és a környezetvédelem területén, programjaival és erőforrásaival segíti világszerte az ékszerészeket. 

 

Értéknövelés a hitelességgel

A modern világban még a szakértőknek is speciális felszerelésre van szükségük a drágakövek természetes vagy laboratóriumi eredetének meghatározásához. Az IGI az 1980-as évek óta fejleszti és alkalmazza a világ legfejlettebb eszközeit, így 2005-ben úttörő volt a laboratóriumban növesztett gyémántok teljes körű értékelésében, és a világ első olyan kutatóközpontjává vált, amely rendelkezik ISO tanúsítvánnyal mind a természetes, mind a mesterséges gyémántok osztályozásában. 

 

Elkötelezettség az ügyfelek iránt

Szenvedélyesen törekszünk egy fenntarthatóbb és tudatos ékszeripari kultúra kialakítására. Az átláthatóság, hitelesség és nyilvánosság biztosítása iránti közös elkötelezettség a gyémánt-, drágakő- és ékszer osztályozás területén az IGI-vel való együttműködés alapja.

A tanúsítványokhoz kapcsolódó minden kérdésedre választ kapsz, ha feliratkozol hírlevelünkre! Segítünk eligazodni abban, hogy a jövő ékszerei közül, melyik lesz számodra a legmegfelelőbb.

Szeretnél még többet megtudni a szintetikus gyémánttal foglalt ékszerekről?

Olvasd el cikkeinket!

Szintetikus gyémántok osztályozása
Artidia

4 szempont, ami alapján a mesterséges gyémántokat osztályozzák

A mesterséges gyémántok osztályozása szigorú feltételekhez kötött, melynek alapját az un. 4C rendszer szabályozza: csiszolás, szín, tisztaság és súly. Csakúgy, mint a természetes gyémántoknál, a laboratóriumban növesztett darabok is eltérő minőséggel rendelkezhetnek, ami a gyengétől egészen a kiváló kategóriáig terjed. Hiszen nem minden mesterséges gyémánt tökéletes és hibátlan!

Elolvasom »
Mi a különbség a cirkónia és a mesterséges gyémántok között?
Artidia

Szintetikus gyémánt vagy cirkónia: mi a különbség?

Szépek, fényesek, akár a természetes gyémánt…mégsem egészen azok. Sokan gondolják azt, hogy csak a gyémánt az igazi ékkő – általában azok, akik egy kalap alá veszik a mesterséges gyémántokat is a cirkóniákkal. Ám az elképzelésük több szempontból is téves: a laborban növesztett gyémántok ugyanis számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, mint a természetes gyémántok – így olyanokkal is, amelyek megkülönböztetik őket a cirkóniáktól! Melyek ezek, és mik is valójában a cirkóniák? Az alábbiakban megtudhatod!

Elolvasom »
Műhelytitkok: hogyan készül a mesterséges gyémánt
Artidia

Műhelytitkok: hogyan készül a szintetikus gyémánt?

Pont olyan szép, akár a természetes, merülhet fel Benned is, amikor közelebbről megnézel egy mesterséges gyémántot. És talán a kérdés is: hogyan lehet közel olyan minőségű egy növesztett gyémánt, mint egy természetes? A válaszok a gyártási technológiában rejlenek! Cikkünkből megtudhatod ezeket.

Elolvasom »
Mesterséges gyémánt vagy moissanite?
Artidia

Moissanite vagy mesterséges gyémánt?

A mesterséges gyémánt megjelenése óta egyre gyakrabban merül fel az a kérdés, hogy van-e különbség a moissanite és a laborban növesztett gyémánt között. Igen! Van rengeteg! Először is, nem ugyanarról a két drágakő típusról beszélünk. De talán még ennél is fontosabb, hogy kinézetükben sem egyformák. Tehát, mielőtt döntenél, feltétlen győződj meg arról, hogy melyik lehet számodra a tökéletes választás.

Elolvasom »

Nézd meg milyen gyönyörű ékszerek készülhetnek laborban növesztett gyémánttal!

Arany gyűrűk
mesterséges gyémánttal

Medálok nyakláncon
mesterséges gyémánttal

Arany fülbevalók
mesterséges gyémánttal

Keresés