Stílusos és futurisztikus: a mesterséges gyémánt eljegyzési gyűrű

Stílusos és futurisztikus: a mesterséges gyémánt eljegyzési gyűrű

A házasságkötés mindenki életében egy emlékezetes, megismételhetetlen pillanat – egy pár jövőjének legfontosabb pillanata. Egy szerelem örökkévalóságának igazi kezdete a boldogító igen, amelyet az eljegyzési gyűrű alakja ugyanúgy szimbolizál, mint a benne foglalt, törhetetlen és karcolhatatlan gyémántkő. Szeretnéd, ha egy igazán különleges kő ragyogna Kedvesed kezén nap, mint nap?

Fejezd ki kapcsolatotok elkövetkező, szikrázóan boldog napjait egy mesterséges gyémánt eljegyzési gyűrűvel – amely nálunk, az ARTIDIA-nál már elérhető! De miért is jársz vele jól, talán jobban is, mint a hagyományos gyémánttal? Cikkünkből megtudhatod!

Miért épp a mesterséges gyémánt gyűrű?

Még nem látod tisztán, miért a jövő ékszere mellett tedd le a voksodat? Az alábbiakban összegyűjtöttük Neked a laborban növesztett gyémánttal foglalt eljegyzési gyűrű legelőnyösebb tulajdonságait

A jövő eljegyzési gyűrűje – az eljegyzési gyűrűk jövője

A mesterséges gyémánt egy egészen új horizontot nyit meg a gyémántékszerek kedvelői számára.  A jelenleg legnagyobb újdonságnak és népszerűségnek örvendő szintetikus gyémánt ugyanis a  3D-s tervezési technológiával kombinálva lehetővé teszi, hogy egy igazán a jövőbe mutató, tökéletesen Kedvesed ízlésének megfelelő, Te általad megálmodott gyűrűvel tehesd fel a nagy kérdést.

Laborban növesztett gyémánttal foglalt eljegyzési gyűrű

Etikus és fenntartható

A bányászat nehéz és fáradságos munka volt mindig is. Ám a gyémántlaborokban a vegytiszta környezetnek és a gondos odafigyelésnek köszönhetően teljesen nyugodt, higiénikus körülmények között készülhet el álmaid gyémántja. Emellett pedig, ha mesterséges gyémántot veszel, azzal támogatod azt is, hogy minél később merüljenek ki a természetes gyémántbányák.

Kedvező ár, kiváló minőség: a kettő kizárja egymást?

Bár a mesterséges gyémánt ára jóval kedvezőbb, mint “hagyományos” társáé, ez a gyakorlatban a legkevésbé sem jelent minőségromlást! Sőt: mesterséges gyémántjaink mindegyike külön minőségbiztosítási tanúsítvánnyal rendelkezik, melyet az IGI (Nemzetközi Gemológiai Intézet) ad ki. Aki tehát mesterséges gyémántot vásárol, az a kiváló minőségre, és a fenntarthatóbb gyémántkereskedelemre teszi le voksát. Emellett pedig fontos kiemelnünk: ugyanabból az összegből, amelybe egy kisebb természetes gyémánt kerül, választhatsz akár egy kétszer akkora mesterséges ékkövet is!

A természetes gyémántéval teljesen megegyező szerkezet

A mesterséges gyémánt optikai, fizikai és kémiai tulajdonságai egyaránt megegyeznek a természetes gyémántéval. Ez azt jelenti, hogy Szerelmed egy olyan drágakő fényében gyönyörködhet, amelyik nem csupán “hasonlít” egy gyémánthoz – hanem egy az egyben az is. Mindössze máshol fejlődött ki.

Mindezen tények birtokában reméljük, hogy cikkünkkel Számodra is bizonyíthattuk: a mesterséges gyémánt értéke semmiben sem marad el természetes társaiétól- ám sokkal megfizethetőbb és fenntarthatóbb. Nézd meg az Artidia 2022-es szintetikus gyémánt eljegyzési gyűrű kollekcióját!

Még maradtak kérdéseid? Iratkozz fel hírlevelünkre, melyekben még mélyebben bevezetünk a mesterséges gyémánt titkaiba!

Szeretnél még többet megtudni a szintetikus gyémánttal foglalt ékszerekről?

Olvasd el cikkeinket!

Szintetikus gyémántok osztályozása
Artidia

4 szempont, ami alapján a mesterséges gyémántokat osztályozzák

A mesterséges gyémántok osztályozása szigorú feltételekhez kötött, melynek alapját az un. 4C rendszer szabályozza: csiszolás, szín, tisztaság és súly. Csakúgy, mint a természetes gyémántoknál, a laboratóriumban növesztett darabok is eltérő minőséggel rendelkezhetnek, ami a gyengétől egészen a kiváló kategóriáig terjed. Hiszen nem minden mesterséges gyémánt tökéletes és hibátlan!

Elolvasom »
Mi a különbség a cirkónia és a mesterséges gyémántok között?
Artidia

Szintetikus gyémánt vagy cirkónia: mi a különbség?

Szépek, fényesek, akár a természetes gyémánt…mégsem egészen azok. Sokan gondolják azt, hogy csak a gyémánt az igazi ékkő – általában azok, akik egy kalap alá veszik a mesterséges gyémántokat is a cirkóniákkal. Ám az elképzelésük több szempontból is téves: a laborban növesztett gyémántok ugyanis számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, mint a természetes gyémántok – így olyanokkal is, amelyek megkülönböztetik őket a cirkóniáktól! Melyek ezek, és mik is valójában a cirkóniák? Az alábbiakban megtudhatod!

Elolvasom »
Műhelytitkok: hogyan készül a mesterséges gyémánt
Artidia

Műhelytitkok: hogyan készül a szintetikus gyémánt?

Pont olyan szép, akár a természetes, merülhet fel Benned is, amikor közelebbről megnézel egy mesterséges gyémántot. És talán a kérdés is: hogyan lehet közel olyan minőségű egy növesztett gyémánt, mint egy természetes? A válaszok a gyártási technológiában rejlenek! Cikkünkből megtudhatod ezeket.

Elolvasom »
Mesterséges gyémánt vagy moissanite?
Artidia

Moissanite vagy mesterséges gyémánt?

A mesterséges gyémánt megjelenése óta egyre gyakrabban merül fel az a kérdés, hogy van-e különbség a moissanite és a laborban növesztett gyémánt között. Igen! Van rengeteg! Először is, nem ugyanarról a két drágakő típusról beszélünk. De talán még ennél is fontosabb, hogy kinézetükben sem egyformák. Tehát, mielőtt döntenél, feltétlen győződj meg arról, hogy melyik lehet számodra a tökéletes választás.

Elolvasom »

Nézd meg milyen gyönyörű ékszerek készülhetnek laborban növesztett gyémánttal!

Arany gyűrűk
mesterséges gyémánttal

Medálok nyakláncon
mesterséges gyémánttal

Arany fülbevalók
mesterséges gyémánttal

Keresés